Minua on jo pitkään häirinnyt mediassa vallalla oleva tapa puhua lento- ja koripalloilusta sekä mm. jääkiekkoilusta. Lajien nimethän ovat LENTOPALLO, KORIPALLO  ja JÄÄKIEKKO. Eilen Urheiluruudussa kerrottiin taas lentopalloilun SM-liigan tuloksia. Laitoin Twitterissä palautetta @yleurheilulle. Mitään ei kuulunut. Laitoin tämän jälkeen kysymyksen Ylen palautteeseen vastaamisesta Ylen toimittaja Salla Paajaselle, joka on aktiivinen Twitterin käyttäjä. Hän otti keskusteluun mukaan myös Ylen sosiaalisen median tuottajana toimivan Antti Hirvosen.

Keskusteluissa selvisi (kuten alunperin epäilinkin), että @yleurheilun twiitit ovat automaattisia. Ne vain jakavat Ylen nettisivujen urheilu-uutisia Twitteriin. Sinällään hyvä juttu, mutta ei toimi asiakaspalvelun kannalta. Automaattisia tilejä tulisi säännöllisesti seurata, jotta voitaisiin vastata asiakkaiden kysymyksiin/palautteisiin.

Pitämissäni sosiaalisen median koulutuksissa olen korostanut niin yritysten kuin julkishallinnon edustajillekin sitä, että sosiaalisessa mediassa toimimisessa on kyse läsnäolosta ja vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa. Pelkästään automaattisilla sosiaalisen median päivityksillä tämä vuorovaikutus ei toteudu. Sosiaaliseen mediaan mentäessä on oltava valmis ottamaan vastaan asiakkaiden palautetta (niin positiivista kuin negatiivistakin) ja reagoitava niihin kohtuullisessa ajassa ja asiallisesti. Muuten voi käydä niin, että asiakas äänestää jaloillaan.

En aio tämän tapauksen takia lopettaa Ylen urheiluohjelmien katselua. Antti laittaa varmasti tämän kehityskohteen listalleen.

Sallalle ja Antille iso kiitos Ylen kannalta erittäin pienen asian hoitamisesta. Loistavaa asiakaspalvelua!