Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Pele-projekti, joka mullisti minun ajatusmaailmani. Viimeistään tämän projektin aikana tajusin, että opettajan rooli tiedonkaatajana on aikansa elänyt. Muutoksen vieminen käytännön työhön on kuitenkin välillä hankalaa, ainakin jos opettaa matemaattisia aineita kuten minä. Pikkuhiljaa olen kuitenkin löytänyt oikeita toimintatapoja, joista uskon opiskelijoidenkin pitävän. En anna heille kaikkea valmiina, vaan pistän heidät itse etsimään tietoa, annan heidän toimia ryhmässä jne. Opiskelijoiden kuunteleminen on tällaisessa opetusmallissa erityisen tärkeää. He antavat kyllä välittömästä palautteen, mikäli opetus ei ole ollut sellaista kuin he odottavat ja näin sen pitää ollakin.

Projektin tuloksena syntyi myös tämä oma sivustoni nettiin. Toivottavasti tästä on hyötyä mahdollisimman monelle, itse ainakin käytän tätä hyväkseni kun oppiminen töiden lomassa jatkuu.

Lisätietoa Pele-projektista löydät linkit-sivun linkkien takaa.

Kiitokset kaikille projektissa mukana olleille. Teidän kanssanne oli mukava työskennellä. Toivottavasti onnistuimme muuttamaan Savoniassa tapahtuvaa oppimista!

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *