Opetan Savoniassa tilastotiedettä, tutkimusmenetelmiä  ja talousmatematiikkaa kv-ryhmille, sekä olen mukana kehittämässä Savonian verkko-opetusta. Viime aikoina on paljon puhuttu kansainvälisistä ilmaisista verkkokursseista. Viimeksi sunnuntaina Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta.

Hetken mielijohteesta ilmoittauduin Courseran kurssille Introduction to Computational Finance and Financial Econometrics. Kurssin sisältö on osittain samaa kuin mitä itse opetan, mutta paljon on myös uutta. Suurin mielenkiintoni kohdistuu kuitenkin verkko-opetuksen toteutukseen. Aion blogissani raportoida opintojeni sujumisesta sekä kertoa omia huomioitani toteutuksesta.

Kurssi alkoi tänään ja ensimmäisenä tehtävänä oli esitellä itsensä kurssin keskustelupalstalla. Osallistujat tulivat eri puolilta maailmaa (kuten odotettua) ja jokainen aloitti keskustelupalstalla uuden keskustelun. Tämä johti väistämättä siihen, että palstalla oli liikaa keskusteluja ja osalla oli yli 400 näyttöä ja osalla alle 10. Eli emme tulleet tutuiksi keskenämme.

Yksi opiskelija perusti FB-ryhmän kurssille ja tällä hetkellä odotan, että jäsenyyteni ryhmässä hyväksytään.

Mikäli jollain on kokemuksia Courserasta, kuulisin niitä mielelläni.

Blogi seuraa opiskelun sujumista.