friendlypost2

 

Yllä oleva sähköpostiviesti yllätti minut tänään täysin posteja tarkiestaessani. Olen aikoinani tilannut kyseisen yrityksen uutiskirjeen sähköpostiini, ja aina silloin tällöin lukenutkin sen. Postin olen varmaankin avannut viimeksi vuonna 2013, koska minulle niin väitetään. Käytän sähköpostin lukemiseen Outlook-ohjelmaa. Siinä valittu posti näkyy esikatseluikkunassa ilman, että sitä tarvitsee erityisesti avata. On tosin myös mahdollista, että lukemisen seuranta perustuu viestissä oleviin linkkeihin. Yhtään linkkiä en ole viesteistä klikannut.

 

Mikä tässä sitten meni vikaan? 

  1. Viestin sävy on äärimmäisen epäystävällinen.
  2. Viestin sisältö aliarvioi vastaanottajan kykyä käyttää sähköpostia.
  3. Viestistä voi helposti saada sen kuvan, että lähettäjä seuraa kaikkea mitä vastaanottaja sähköpostissaan tekee. Tämä on mahdollista varsinkin silloin, kun vastaanottaja ei ymmärrä millaisiin tekniikoihin viestien lukuseurannat perustuvat.

 

Viesti sai aikaan sen, että peruin uutiskirjeen tilauksen, ja en varmasti tulevaisuudessa käytä ko. yrityksen palveluita. Julkaisin yllä olevan kuvan aikaisemmin tänään Twitter-tililläni, alla parhaita poimintoja virrastani.

t1

Miksi yritys viestii?

Tähän on helppo vastata: ”Koska asiakas!” Yrityksen viestinnän tärkein tehtävä on pitää asiakas tietoisena niistä yrityksen asioista / tuotteista /palveluista, joista asiakas itse on kiinnostunut. Viestinnän pitää olla selkeää, helppoa ja asiakasta kunnioittavaa. Saamassani viestissä asiakkaan kunnioitus oli unohtunut täysin ja mm. asiakkaan kykyä käyttää sähköpostia aliarvioitiin. Joku toinen olisi julkaissut myös yrityksen nimen. Itse en sitä harrasta, haluan keskustella toimintatavoista, en haukkua henkilöitä tai yrityksiä. Jokainen meistä tekee joskus virheen.

Miten asia olisi pitänyt hoitaa?

Mikäli yritys haluaa siivota postituslistaansa, mikä on ihan perusteltua, olisi viesti voinut olla esimerkiksi seuraavankaltainen:

Hei Petteri!

Seuraamme säännöllisesti uutiskirjeidemme lukemista, ja olemme huomanneet, että et ole lukenut kirjettämme pitkään aikaan. (Tässä voisi kenties kertoa mistä tämä tieto on saatu). Olemme poistaneet sinut listaltamme, jotta emme turhaan lähettäisi sinulle postia. 

Jos kuitenkin haluat jatkaa uutiskirjeemme tilausta, voit tehdä sen klikkaamalla seuraavaa linkkiä: Tilaa uutiskirjeemme uudelleen. 

Toivotamme sinulle oikein hyvää syksyn jatkoa!

Ystävällisin terveisin, xxx.

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *